Рішення РНБО про припинення договору про дружбу з РФ набуло чинності

Указ президента України Петра Порошенка про рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 6 вересня «Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією» опублікований в офіційному виданні органів влади «Урядовий кур'єр».

Як інформує «Слово і Діло», згідно з указом, підписаним президентом 17 вересня, він набирає чинності з дня його опублікування.

Відповідно до рішення РНБОУ, МЗС має поінформувати Організацію Об’єднаних Націй (ООН), Організацію з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), інші міжнародні організації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Нагадаємо, 17 вересня Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Зазначимо, що РНБО підтримала непродовження договору про дружбу з Росією.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що договори з Росією не варті паперу, на якому вони написані. Зокрема, він мав на увазі і договір про дружбу. Крім того, глава держави повідомив, що Україна до 30 вересня поточного року повідомить Російської Федерації непродовження договору про дружбу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО