Путін хоче заморозити війну з Україною на нинішній лінії фронту — Reuters

Читать на русском
Путін, пише Reuters, нібито готовий припинити війну шляхом переговорів, але на нинішніх лініях фронту. Він вважає, що успіхів у війні поки що достатньо, щоб продати перемогу російському народу.
AFP via Getty Images

Російський диктатор володимир путін готовий припинити війну проти України «шляхом переговорів про припинення вогню, яке визнає нинішні лінії фронту». Якщо Україна та Захід «не відреагують», він готовий воювати далі.

Про це повідомили Reuters чотири російські джерела.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

Три джерела агентства розповіли про невдоволення путіна тим, що він вважає спробами Заходу зірвати переговори, і рішенням президента України Володимира Зеленського виключити переговори.

«Путін може боротися стільки, скільки потрібно, але путін також готовий до припинення вогню – щоб заморозити війну», – сказав один високопоставлений співрозмовник агентства, який працював з путіним та знайомий з обговоренням переговорів у Кремлі.

Джерела агентства повідомили, що путін після «переобрання» «вважав би за краще використовувати нинішню динаміку розвитку росії, щоб залишити війну позаду». Путін нібито вважає, що «успіхів у війні зараз достатньо, щоб продати перемогу російському народу».

Путін, як розповіли Reuters, розуміє, що будь-які нові значні досягнення вимагатимуть ще однієї хвилі мобілізації, чого б він не хотів, з огляду на те, що його популярність впала після аналогічного кроку у вересні 2022-го.

При цьому обговорювати територіальні питання російський диктатор не збирається: він хоче заморозки війни виключно на нинішніх лініях фронту.

«Путін скаже, що ми перемогли, що НАТО напало на нас і ми зберегли свій суверенітет, що у нас є сухопутний коридор у Крим», – сказало один з джерел агентства.

Нагадаємо, на початку року президент Володимир Зеленський говорив, що союзники поки що не підштовхують Україну до заморожування війни. Сам він вважає, що пауза на полі бою вигідна виключно росії, яка зможе накопичити запаси озброєння та перегрупуватись.

У вересні ЗМІ вже писали про те, що путін через посередників «надсилає сигнали про готовність до припинення вогню» у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: