Столтенберг припустив можливість компромісів з боку України у війні з росією

Читать на русском
Можливо Україні доведеться піти на певні компроміси під час перемовин з рф, припустив генсек НАТО Єнс Столтенберг.
Фото: Associated Press

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг припустив, що Україні, можливо, доведеться буде піти на поступки у війні з рф.

Про це він заявив і інтерв'ю британському мовнику BBC.

Хоча Столтенберг заявив, що військова підтримка є життєво важливою, щоб Україна витіснила російські війська та примусила путіна відмовитися від своїх цілей щодо окупації, він також припустив, що Києву, можливо, також доведеться піти на поступки.

«Зрештою, саме Україна повинна вирішувати, які компроміси є для неї допустимими. Ми повинні дати їй можливість бути в тому становищі, коли вона дійсно досягне прийнятного результату за столом переговорів», – зазначив генсек НАТО.

Водночас він підкреслив, що не закликає Україну йти на поступки зараз. Також він додав, що «справжній мир» буде досягнутий тоді, коли «Україна переможе».

Разом з цим Столтенберг зауважив, що є «авторитарний» альянс, який надає один одному практичну підтримку та який «стає дедалі більш тісним», маючи на увазі росію, Китай, Іран та КНДР.

Нагадаємо, Столтенберг підтвердив наміри НАТО обговорити багаторічний пакет допомоги для України.

Раніше на тлі повідомлень про те, що деякі західні держави розглядають можливість введення військ в Україну, генсек НАТО заявив, що Альянс не має планів щодо відправки військ до країни, що воює.

Як заявили в ISW, росія посилила риторику щодо переговорів з Україною, розраховуючи на поступки від Заходу.

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган неодноразово заявляв про те, що хоче бути «посередником» для того, щоб розпочати переговори росії з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: