Ще з вересня путін посилає сигнали про готовність заморозити війну – New York Times

Читать на русском
Володимир путін з вересня через посередників посилає сигнали про готовність до припинення вогню у війні проти України. Це передбачатиме замороження бойових дій на нинішній лінії зіткнення.
Фото EPA

Російський диктатор володимир путін з вересня через посередників посилає сигнали про готовність до припинення вогню у війні проти України.

Про це пише The New York Times із посиланням на власні джерела.

Журналісти пишуть, що їхньому інформатору стало відомо від двох колишніх високопоставлених російських посадовців, близьких до кремля, що путін посилає сигнали про готовність до припинення вогню у війні проти України.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

Американські посадовці також кажуть, що диктатор вже робив спроби домовитись про припинення вогню роком раніше, восени 2022 року. Тепер же, принаймі з вересня, західні офіційні особи отримують нові сигнали про те, що він зацікавлений у такому розвитку подій.

Утім, дехто з американських чиновників наголошує, що це може бути звичною спробою кремля ввести в оману, і що це не відображає справжньої готовності путіна до компромісу.

«За словами нинішніх і колишніх посадовців, він розглядає збіг факторів, які створюють сприятливий момент для угоди: поле бою у глухому куті, наслідки невдалого наступу України, слабка підтримка Києва на Заході, відволікання уваги від російсько-української війни через ситуацію в секторі Гази», – пишуть у The New York Times.

Американські співрозмовники додали, що хоча Путін сигналізує, що він відкритий до такої угоди, він чекає на більш конкретну пропозицію. При цьому більшість скептично ставляться до припинення вогню, оскільки, на їхню думку, російський президент переозброюється для майбутнього нападу.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський виключив можливість досягнення компромісів із президентом росії володимиром путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.

Він також казав, що попри труднощі на полі бою, тупикової ситуації у війні немає, і Україна не готова до миру за всяку ціну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: