Через два три роки росія може «переїхати» нас: Зеленський пояснив, чому пауза в боях вигідна лише рф

Читать на русском
Пауза на полі бою, сказав Володимир Зеленський, не означатиме паузу у війні та початок політичного діалогу. А лише дасть росії час на відновлення.
postimees.ee

Президент Володимир Зеленський заявив, що пауза на полі бою вигідна виключно росії. На сьогоднішній день вона зазнає дефіциту деяких видів озброєнь, але під час паузи зможе знову накопичити запаси. Крім того, пауза дозволить перегрупувати сили.

Зеленський сказав про це на брифінгу із президентом Естонії.

«Що таке перемога України?»: як змінювалося бачення ЗеленськогоЯк президент Володимир Зеленський бачить перемогу України у повномасштабній війні з росією – на інфографіці.

«Пауза на полі бою на території України – це не пауза у війні. Це не говорить про те, що це припинення війни і це не веде до політичного діалогу з рф або з ще кимось. Ця пауза допомагатиме лише російській федерації. Тому що ми розуміємо обсяги, скільки всього вони виробляють сьогодні дронів, артилерії на добу. Ми бачимо, чого їм не вистачає: мають великий дефіцит дронів і артилерії, ракет. Не випадково йдуть великі закупівлі з Ірану дронів та «шахедів», а також вони домовляються про ракети (поки що домовленостей вони не досягли). А також вони отримали більше мільйона артилерійських снарядів від Північної Кореї, і ми бачили приклади деяких ракет», – розповів Зеленський.

Він зазначив, що росія вдалася до таких заходів, оскільки її склади були порожніми після початку повномасштабного вторгнення в Україну. А зараз можлива пауза, продовжив президент, допоможе їм відновитись.

«Вони не встигають. Так, ви маєте рацію, світ теж не встигає наповнювати склади України. Проте світ сьогодні допомагає Україні, а росія має дефіцит. І ми бачимо, як дефіцит впливає на їхню стійкість на полі бою. Дати паузу, ризикнути, дати два-три роки росії – вона потім може переїхати нас. Ми б так не ризикували і дякувати богу, що все це вирішується в Україні і тому пауз на користь росії точно не буде», – пояснив Зеленський.

Пауза – це також можливість росії перегрупуватися, оскільки в перший рік вона втратила свої бойові частини та досвідчених офіцерів.

Нагадаємо, напередодні Зеленський сказав, що союзники поки що не підштовхують Україну до заморожування війни.

Раніше він говорив, що росія розглядає сценарій заморозки війни в Україні, щоб відновити свій військовий потенціал до 2028 року та відновити агресію, зокрема проти інших країн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: