Тиску з боку союзників щодо замороження війни поки немає – Зеленський

Читать на русском
Західні союзники поки не підштовхують Україну до заморожування повномасштабної війни, розв'язаної росією, повідомив президент Зеленський.
Фото: vikna.tv

Західні союзники поки не підштовхують Україну до заморожування повномасштабної війни, розв'язаної росією.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з литовським лідером Гітанасом Науседою у Вільнюсі.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

За його словами, він знайомий з інформацією, яка час від часу з'являється в медіа. При цьому офіційних запитів з боку партнерів щодо даного питання наразі немає.

«Ніякого тиску від партнерів щодо припинення нашого справедливого захисту та боротьби немає. Поки що ні. Є різні голоси і є різні обговорення в медіа, я їх чув, читав. Я думаю, що партнери офіційно ще не готові давати нам відповідні сигнали. Принаймні я їх ще не чув», – сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що нинішня риторика російського диктатора володимира путіна свідчить про те, що він не має наміру зупинятися і хоче повністю окупувати Україну.

«Російський президент поки що не зруйнує Україну, не заспокоїться. Після України ви чудово знаєте, хто має такі ризики. Ми маємо розуміти, що Литва, Латвія, Естонія, Молдова можуть бути наступними, якщо ми не витримаємо», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, наприкінці грудня видання The New York Times з посиланням на джерела написало, що путін з вересня через посередників надсилає сигнали про готовність до припинення вогню в Україні.

У Центрі протидії дезінформації після цього заявили, що статтю було написано журналістами, пов'язаними з Кремлем.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба розповів про позицію країн Заходу щодо можливих переговорів України з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: