Норвегія забороняє в'їзд у країну російським туристам

Читать на русском
Норвегія з 29 травня забороняє в'їзд у країну росіянам, які приїжджають із туристичними чи іншими несуттєвими цілями.
Shutterstock

Влада Норвегії прийняла рішення заборонити в'їзд до країни громадянам росії з туристичними шенгенськими візами. Рішення набуде чинності з 29 травня.

Про це йдеться на сайті уряду країни.

Кулеба про візові санкції: Росіяни повинні визначитися, хочуть вони знищити Європу чи відпочивати тамДмитро Кулеба заявив, що росіяни, які підтримують війну проти України, також підтримують російську агресію проти Європи та Заходу. Тому слід заборонити їм туристичні поїздки.

«Громадянам росії, які прибувають до Норвегії з туристичною та іншою метою не першорядної важливості, буде відмовлено у в'їзді до Норвегії при перетині кордону. Посилення правил поширюється як на тих громадян росії, яким Норвегія видала візу до посилення правил навесні 2022 року, так і на тих, чия віза була видана іншими країнами Шенгенської угоди», – оголосили в уряді Норвегії.

Зміна означає, що поліція може депортувати російських громадян, які підпадають під дію інструкції.

У певних випадках для громадян рф зроблять винятки: наприклад, для відвідування близьких родичів (батьків, подружжя, співмешканців та дітей), які проживають у Норвегії, а також для громадян, які працюватимуть або навчатимуться в Норвегії чи інших країнах Шенгенської зони.

Міністерка юстиції Емілі Мель сказала, що рішення посилити правила в'їзду відповідає норвезькій лінії співпраці з союзниками у реагуванні на незаконну агресивну війну росії проти України.

Норвегія була останньою країною Шенгенської зони, яка має кордон з росією і в яку її громадянам можна було в'їхати за туристичною візою.

Нагадаємо, раніше Фінляндія, Естонія, Литва, Латвія та Польща заборонили в'їзд росіянам із туристичними візами.

В 2022 році Україна закликала західні держави повністю заборонити в'їзд громадянам росії. Крім того, Україна лобіювала у Європі повну заборону видачі шенгенських віз громадянам рф. у Євросоюзі пропозицію не підтримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: