Латвія продовжила обмеження на в'їзд для росіян

Читать на русском
Латвія знову продовжує обмеження на в'їзд для громадян росії через воєнну агресію рф в Україні.
Фото: F64

Латвія продовжила обмеження на в'їзд на свою територію громадян рф ще мінімум на один рік.

Про це повідомляє Delfi.

Сейм Латвії заборонив імпорт сільгосппродукції з рф та БілорусіСейм Латвії схвалив заборону на імпорт сільськогосподарської та тваринницької продукції з росії та Білорусі.

«Через продовження воєнної агресії росії в Україні, яка все ще становить загрозу внутрішній безпеці Латвії, Кабінет міністрів у вівторок, 27 лютого, підтримав пропозицію Міністерства закордонних справ (МЗС) продовжити термін дії обмежень для в'їзду російських громадян до Латвії на один рік», - йдеться у повідомленні.

Наразі обмеження діють до 4 березня цього року, проте уряд вирішив продовжити їх до 4 березня 2025 року.

Ця постанова передбачає обмеження на в'їзд громадян рф, які бажають перетнути зовнішній кордон Європейського Союзу (ЄС) з туристичною та розважальною метою.

Наразі росіяни можуть отримати візи для в'їзду лише у виняткових випадках - за заявами членів сім'ї громадян Латвії чи інших країн ЄС та від росіян з видом на проживання у Латвії, а також у разі хвороби чи смерті близького родича, загрози для себе чи участі у засіданні суду у Латвії.

Нагадаємо, сейм Латвії заборонив імпорт сільгосппродукції з росії та Білорусії. Перед цим у Латвії протестували фермери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: