Кулеба пояснив Європі, як можна обґрунтувати припинення видачі віз росіянам

Читать на русском
Це - відмінний аргумент для Євросоюзу і країн Великої сімки, який дозволить на абсолютно законних підставах заборонити видачу і продовження віз громадянам країни-терориста
Дмитро КулебаReuters

Європа може легко обґрунтувати заборона видачі віз російським громадянам. Існують санкції щодо росії, впроваджені Всесвітньою туристичною організацією ООН. Ці санкції цілком застосовні для відмови у видачі росіянам віз до країн-членів Європейського Союзу.

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

«Ще у квітні Всесвітня туристська організація ООН призупинила діяльність росії, оскільки «Туризм - це стовп миру і міжнародної дружби... Дії росії непрощенні та суперечать самим принципам UNWTO» - нагадав він.

Експерт оцінив імовірність заборони видачі ЄС шенгенських віз для росіянУ ЄС обговорять можливість заборонити видачу шенгенських віз росіянам. Політолог оцінив ймовірність такого кроку.

Кулеба зазначив, що це - відмінний аргумент для Євросоюзу і країн Великої сімки, який дозволить на абсолютно законних підставах заборонити видачу і продовження віз громадянам країни-терориста.

Нагадаємо, дві країни Євросоюзу підтримують рішення влади Естонії заборонити росіянам в'їзд в країну, водночас в МЗС Литви вважають, що візові обмеження діють більш ефективно, якщо вони приймаються на рівні Євросоюзу.

Влада Латвії має намір переглянути вже видані громадянам рф візи та посвідки на проживання - їх збираються анулювати за підтримку війни в Україні.

У Польщі працюють над концепцією відмови росіянам у видачі віз, тому можна очікувати рішення з цього питання вже в найближчі тижні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: