Кулеба про візові санкції: Росіяни повинні визначитися, хочуть вони знищити Європу чи відпочивати там

Читать на русском
Дмитро Кулеба заявив, що росіяни, які підтримують війну проти України, також підтримують російську агресію проти Європи та Заходу. Тому слід заборонити їм туристичні поїздки.

Російським туристам, підприємцям і студентам необхідно заборонити поїздки до країн Євросоюзу і G7 – це адекватна відповідь на геноцидну агресивну війну рф. Росіяни, які підтримують війну, просто мають визначитися – вони хочуть знищити Європу чи насолоджуватися відпочинком там.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав у своїй колонці Politico.

На запитання «за що накладати санкції проти простих росіян» у Кулеби така відповідь: переважна більшість із них підтримують війну, вітають вбивства мирних жителів України, вітають ракетні удари по українських містах та заперечують воєнні злочини росії.

Юридична відповідальність за скоєні злочини є індивідуальною, але, написав міністр, є й загальна соціальна відповідальність, яку мають нести всі росіяни.

Боррель не підтримує введення повної заборони на візи для громадян росіїЖозеп Боррель проти ідеї заборонити видачу віз громадянам росії. За його словами, ЄС має бути більш вибірковим.

«Проте масова народна підтримка війни в росії — це похмура реальність, яку не всі європейські лідери, схоже, готові оцінити. Наприклад, канцлер Німеччини Олаф Шольц продовжує дотримуватись своєї концепції «путінської війни». Але німці краще, ніж будь-хто інший, знають, що існує загальна соціальна відповідальність, що визнання загальної вини — єдиний спосіб подолати помилки минулого», – зазначив глава МЗС.

Кулеба запропонував європейцям «зняти рожеві окуляри та усвідомити реальність російського фашизму»: покладати відповідальність на війну виключно на путіна – наївно небезпечно.

«Росія не зміниться, поки покоління росіян не візьмуть на себе загальну відповідальність та провину за те, що зробила їхня країна. Тому вкрай важливо, щоб усі країни ЄС та G7 перестали видавати туристичні візи росіянам як перший крок, щоб їх протверезити. Росіянам, які підтримують війну, просто доведеться визначитися: вони хочуть знищити Європу чи насолоджуватися там відпочинком?» – написав Кулеба.

При цьому міністр вважає, що варто зберегти можливість в'їзду з гуманітарних міркувань.

«Важливо розуміти, що ті, хто підтримує агресію проти України з використанням ракет та танків, також підтримують російську агресію проти Європи та Заходу, використовуючи енергію для підвищення цін на газ та інфляцію, розпалюючи політичну нестабільність. Російський турист, який робить усміхнене селфі біля Бранденбурзьких воріт або Ейфелевої вежі, швидше за все, той, хто теж обожнює путіна і хоче, щоб європейці замерзли цієї зими», – наголосив Кулеба.

Він назвав ще один аргумент на користь візових санкцій – питання безпеки. За словами Кулеби, росіяни зараз несуть підвищений ризик злочинів на ґрунті ненависті та конфліктів. Відмова від російських туристів підвищить безпеку та знизить рівень злочинності на світових курортах та у туристичних місцях.

Нагадаємо, на початку серпня Володимир Зеленський закликав західні держави повністю заборонити в'їзд громадянам росії.

Пізніше він закликав Європу ухвалити рішення про повну заборону видачі шенгенських віз громадянам рф. Проти висловилися Німеччина, Кіпр та Греція, Угорщина.

Дмитро Кулеба вже казав, як Європа може обґрунтувати заборону на видачу віз російським громадянам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: