Боррель: Візової заборони для росіян на відвідування Європи не буде

Читать на русском
Водночас Боррель згоден з тим, що умови для отримання віз громадянами росії повинні бути переглянуті, але знову ж таки, не для всіх росіян
Жозеп БоррельAP Photo

Візової заборони для росіян на відвідування Європи не буде, тому що навряд чи міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу підтримають таку ініціативу.

Про це заявив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель в коментарі австрійському телеканалу ORF.

«Я не думаю, що припинення відносин з цивільним населенням росії допоможе, і я не думаю, що ця ідея матиме необхідну одностайність» - сказав він.

Британія може посилити візові умови для росіян – міністр оборониМіністр оборони Британії вважає, що його країна може посилити умови видачі віз росіянам. Але про повну заборону не йдеться.

Водночас Боррель згоден з тим, що умови для отримання віз громадянами росії повинні бути переглянуті, але знову ж таки, не для всіх росіян.

«Я думаю, що ми повинні переглянути спосіб отримання віз деякими росіянами, олігархами. Ми повинні бути більш вибірковими. Але я не за припинення видачі віз всім росіянам» - додав чиновник.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба відстоює точку зору, що російським туристам, бізнесменам і студентам потрібно заборонити поїздки в країни Євросоюзу і G7 – це адекватна відповідь на геноцидну агресивну війну рф. Росіяни, які підтримують війну, просто повинні визначитися - вони хочуть знищити Європу або насолоджуватися там відпочинком.

Чехія, яка зараз головує в Європейському Союзі, запропонує повністю призупинити дію угод про спрощення візового режиму з росією та Білоруссю. Це стане компромісним варіантом, який дозволить знайти спільне рішення.

Франція, Німеччина і деякі інші держави виступають проти повної заборони на видачу віз для в'їзду в Європу громадянам росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: