Іранська опозиція розкритикувала напад на Ізраїль та закликала протистояти режиму

Читать на русском
Іранська опозиція стверджує, що народ Ірану не підтримує дії режиму, зокрема напад на Ізраїль, та закликає людей до повстання.
Фото: Politico

Діячі іранської опозиції, які перебувають у вигнанні, засудили повітряну атаку Ірану на Ізраїль. Вони стверджують, що народ Ірану не підтримує дії режиму.

Про це написав у Facebook наслідний принц Ірану Реза Пехлеві, який мешкає у США.

Пехлеві зазначив, що атака на Ізраїль суперечить волі більшості іранців і підкреслив, що верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї та його режим перетворили Іран на відсталу та ізольовану країну.

«Війна Хаменеї – це не війна Ірану чи іранської нації», – наголосив він.

Також він закликав протистояти режиму верховного лідера Хаменеї і додав, що Ірану у ще одній війні лише посилить страждання його народу.

«Шлях до тривалого миру та безпеки на Близькому Сході полягає в підтримці народу Ірану, який бореться за повернення нашої країни та належного нам місця у світі», – написав Пехлеві.

Відомий іранський професор права Афшин Елліан, який нині проживає у Нідерландах, також наголосив, що громадяни Ірану не підтримують напад на Ізраїль.

«Незважаючи на напад на Ізраїль, населення Ірану було і є проти злочинного режиму Алі Хаменеї. Іранський рух опору готовий боротися з режимом Хаменеї», – написав він у соцмережі Х.

Нагадаємо, увечері 13 квітня Іран почав свою очікувану атаку проти Ізраїлю у відповідь за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян.

Раніше того ж дня США зафіксували переміщення ракет і дронів в Ірані для удару по Ізраїлю, а на Ізраїль на тлі ймовірної атаки Ірану запровадив низку обмежень.

Напередодні Іран пообіцяв «не ескалаційну» відповідь Ізраїлю за атаку на своє консульство в Сирії.

Також повідомлялося, що прем'єр Великої Британії Ріші Сунак засудив атаку Ірану на Ізраїль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: