Іран застеріг США від втручання у його бойове протистояння з Ізраїлем – Axios

Читать на русском
Іран дав зрозуміти посередникам арабським країнам, що вважає Вашингтон відповідальними за атаку Ізраїлю на іранське консульство в Дамаску.
Фото: Getty Images

Іран поставив США вимогу не втручатися в його конфлікт з Ізраїлем, а також пригрозив атакою на американські бази.

Про це повідомляє портал Axios з посиланням на свої джерела.

Зазначається, що Іран останніми днями заявив урядам кількох арабських країн, що покладає на США відповідальність за атаку Ізраїлю по своєму консульству в Дамаску. Своєю чергою Вашингтон це категорично заперечує.

Одне з джерел уточнило, що наразі невідомо чи погрожує Іран атакувати сили США, якщо вони допоможуть Ізраїлю перехопити запущені Іраном балістичні ракети, чи тільки якщо вони візьмуть участь в ударі Ізраїлю у відповідь.

У розвідці вважають, що Іран може атакувати бази США лише якщо американці прямо приєднаються до ізраїльського контрудару.

Попередження Ірану з’явилось у період піготовки США та Ізраїлю до іранського удару по ізраїльській території. Як відомо, він має стати відповіддю на атаку на консульство Тегерана в Сирії, в результаті якого загинули семеро військових Корпусу вартових Ісламської Революції.

Після цього ЗМІ повідомили, що Іран може атакувати Ізраїль «протягом 48 годин».

На тлі повідомлень про можливий напад Ірану прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пообіцяв «рівноцінну відповідь».

12 квітня стало відомо, що Ізраїль зазнав масованого ракетного удару з боку Лівану – по країні було випущено не менше 40 ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: