Одна з країн Європи тимчасово закрила посольство в Ірані та консульство в Іраку

Читать на русском
МЗС країни вирішило активно перешкоджати будь-яким поїздкам в регіон через ескалацію напруженості між Іраном та Ізраїлем.
Ілюстративне фотоГлавком

Міністерство закордонних справ Нідерландів тимчасово закрило посольства в столиці Ірану Тегерані та консульство в іракському Ербілі.

Про це повідомляє видання NL Times.

Як зазначається, МЗС Нідерландів рекомендувало громадянам і резидентам Нідерландів відкласти всі важливі та неважливі поїздки до Ізраїлю та автономного Курдистану в Іраку.

Поточний «помаранчевий» рівень небезпеки в обох регіонах вказує на те, що необхідні поїздки можливі, але Амстердам вирішив активно перешкоджати будь-яким поїздкам в регіон через ескалацію напруженості між Іраном та Ізраїлем.

Посольство країни в Тегерані і консульство в Ербілі були тимчасово закриті для відвідування.

Міністерство також попередило про підвищений ризик ракетних обстрілів Ізраїлю та Іраку, а також терористичних атак в обох країнах, як помсту Ізраїлю за авіаудар по іранському посольству в Сирії.

Згідно з повідомленням, всі заплановані в обох закритих дипломатичних місіях зустрічі, будуть перенесені, а їхні учасники будуть повідомлені про зміни. В основному це стосується людей, які подають документи на отримання візи. Дипломатичні місії продовжуватимуть виконувати інші функції.

Нагадаємо, 1 квітня стало відомо, що Ізраїль вдарив по консульству Ірану у Сирії. Внаслідок цього загинув високопоставлений генерал.

Після цього ЗМІ повідомили, що Іран може атакувати Ізраїль «протягом 48 годин».

Також США фіксують переміщення ракет і дронів в Ірані для можливого удару по Ізраїлю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: