США фіксують переміщення ракет і дронів в Ірані для можливого удару по Ізраїлю – CNN

Читать на русском
Розвідка США зафіксувала, як Іран переміщає всередині країни військову техніку, включно з безпілотниками та крилатими ракетами.
Фото: AP

Розвідка США зафіксувала, як Іран переміщає всередині країни військову техніку, включно з безпілотниками та крилатими ракетами.

Про це повідомляє CNN.

Іран обіцяє «не ескалаційну» відповідь Ізраїлю за атаку на своє консульство у СиріїІран дав зрозуміти США, що відповість Ізраїлю на атаку проти консульства в Сирії таким чином, аби уникнути серйозної ескалації.

За даними журналістів, такі дії свідчать, що Тегеран, ймовірно, готується атакувати військові цілі на території Ізраїлю.

При цьому деякі аналітики вважають, що Іран у такий спосіб намагається стримати Ізраїль чи США від можливого нового удару по своїй території.

Зазначається, що американська сторона знає про підготовку іранською владою до 100 крилатих ракет.

Нагадаємо, 1 квітня стало відомо, що Ізраїль ударив по консульству Ірану у Сирії. Внаслідок цього загинув високопоставлений генерал.

Після цього ЗМІ повідомили, що Іран може атакувати Ізраїль найближчим часом. На тлі повідомлень про можливий напад Ірану прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв «рівноцінну відповідь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: