Ізраїль заявив, що збив 99% іранських дронів та ракет

Читать на русском
ППО Ізраїлю вночі 14 квітня збила майже всі дрони та ракети, якими Іран масовано атакував цю країну.
Фото: Reuters

Вночі 14 квітня Іран здійснив по Ізраїлю масований удар із використанням ракет та безпілотників. Було запущено понад 200 повітряних засобів нападу. 99% з них були перехоплені.

Про це повідомляють Ynet, ABC News, The Washington Post та The Times of Israel.

За інформацією високопоставленого американського чиновника, Іран запустив 150 ракет: спочатку 80, згодом – ще 70.

За словами представника ЦАХАЛ контрадмірала Даніеля Хагарі, більшість ракет була перехоплена системою ППО великої дальності Arrow. Ракети здебільшого були збиті за межами повітряного простору Ізраїлю.

Серед іншого Іран запустив по Ізраїлю десятки балістичних ракет, завдавши шкоди військовій базі.

Хагарі додав, що в результаті одного з ракетних ударів уламками збитої ракети в Негеві було поранено 10-річну дівчинку.

Дані щодо кількості дронів у понад 200 одиниць навела Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Зазначається, що сили та засоби протиповітряної оборони Ізраїлю перехопили «переважну більшість» повітряних цілей.

«Група протиповітряної оборони ЦАХАЛ успішно перехопила більшість запущених цілей за допомогою системи протиповітряної оборони Arrow разом зі стратегічними союзниками Ізраїлю, перш ніж запущені цілі перетнули територію Ізраїлю», – йдеться у заяві ЦАХАЛ у соцмережі Х.

Ізраїльський ресурс Ynet пише про 99% знешкоджених іранських дронів і ракет.

Також повідомляється, що частину іранських ударних БПЛА під час атаки на Ізраїль знищили Збройні сили США.

«Американські сили продовжують збивати запущені Іраном безпілотники, націлені на Ізраїль», – цитує видання The Washington Post одного з військових США.

Це підтвердили й інші двоє чиновників, які говорили на умовах анонімності. Водночас вони не розкрили деталей військових операцій.

Також зазначається, що участь у перехопленні іранських беспілотників брала Велика Британія: країна не розгортає активних сил, але забезпечує підтримку американських сил і засобів.

Іран застеріг США від втручання у його бойове протистояння з Ізраїлем – AxiosІран дав зрозуміти посередникам арабським країнам, що вважає Вашингтон відповідальними за атаку Ізраїлю на іранське консульство в Дамаску.

Водночас Корпус вартових ісламської революції (КВІР) заявив про успішне ураження цілей на «окупованих територіях», повідомляє іранське агентство Tasnim.

Times Of Israel наводить слова ізраїльського міністра культури Мікі Зохара, який заявив, що напад на Ізраїль дає Єрусалиму право розпочати власну сильну атаку на Іран.

«Ізраїль отримав широку міжнародну легітимність для того, щоб завдати удару по Ірану з безпрецедентною силою», – йдеться в заяві Зохара.

Також ізраїльські ЗМІ повідомляють, що кабінет безпеки Ізраїлю уповноважив військових приймати рішення щодо відповіді. Це означає, пояснює The Times of Israel, що військовому кабінету не потрібно буде звертатися до кабінету безпеки для схвалення рішень.

Нагадаємо, увечері 13 квітня Іран почав свою очікувану атаку проти Ізраїлю у відповідь за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян.

Раніше того ж дня США зафіксували переміщення ракет і дронів в Ірані для удару по Ізраїлю, а на Ізраїль на тлі ймовірної атаки Ірану запровадив низку обмежень.

Напередодні Іран пообіцяв «не ескалаційну» відповідь Ізраїлю за атаку на своє консульство в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: