На тлі ймовірної атаки Ірану Ізраїль ввів низку обмежень

Читать на русском
На тлі ймовірного нападу Ірану Ізраїль запровадив низку обмежень, а Йорданія закриває своє небо для авіації.
Ілюстрація: infosmi.net

Ізраїльські сили приведені у повну бойову готовність на тлі іранської загрози, а сусідня Йорданія закрила своє небо для авіації.

Про це повідомляють Times of Israel, Sky News, Axios та Roya News.

Зазначається, що Ізраїль скасовує всі освітні активності по всій країні: дитсадки, школи, дитячі табори, університети, гуртки. Також заборонено збиратися на масові заходи.

Крім того, у містах по всьому Ізраїлю почали відкривати громадські бомбосховища.

Обмеження будуть діяти по всьому Ізраїлю до 23:00 понеділка, 15 квітня.

Весь цей час, як наголосив речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі, протиповітряна оборона Ізраїлю буде «перебувати в готовності», а «десятки літаків будуть в небі».

Також повідомляється, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу скликав військовий кабінет, після якого планує провести ширший кабінет безпеки.

У цей же час сусідня Йорданія закрила повітряний простір по всій країні через можливу атаку Ірану по Ізраїлю. Авіасполучення повністю припинено, немає рейсів, що вилітають і прибувають.

У зв'язку із ситуацією на Близькому Сході президент США Джо Байден вирішив перервати відпочинок і терміново повернутися до Вашингтона для проведення консультацій зі своєю командою з нацбезпеки.

Напередодні він заявив, що очікує на напад Ірану на Ізраїль «швидше раніше, ніж пізніше», і направив Тегерану послання, в якому закликав не робити цього.

Раніше у США зафіксували переміщення ракет і дронів в Ірані для можливого удару по Ізраїлю.

Також Іран застеріг США від втручання у його бойове протистояння з Ізраїлем.

Як відомо, Іран пообіцяв «не ескалаційну» відповідь Ізраїлю за атаку на своє консульство у Сирії, яка відбулась 1 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: