Прем'єр Британії відреагував на атаку Ірану на Ізраїль

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак засудив атаку Ірану на Ізраїль. Ці удари ризикують розпалити напруженість та дестабілізувати регіон, зазначив він.
Фото: Getty Images

У ніч проти неділі, 14 квітня, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак виступив із заявою у зв’язку із атакою Ірану на Ізраїль. Він пообіцяв надалі відстоювати безпеку Ізраїлю.

Про це він написав у соцмережі Х.

«Я рішуче засуджую безрозсудний напад іранського режиму на Ізраїль... Британія продовжуватиме відстоювати безпеку Ізраїлю та всіх наших регіональних партнерів, включаючи Йорданію та Ірак», – зазначив Сунак.

Він підкреслив, що його країна разом з союзниками працює над стабілізацією ситуації та запобіганням подальшій ескалації.

«Ніхто не бажає бачити більше кровопролиття», – резюмував Сунак.

Нагадаємо, увечері 13 квітня Іран розпочав атаку на Ізраїль, запустивши десятки ударних безпілотників у відповідь за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян.

Напередодні Іран пообіцяв «не ескалаційну» відповідь Ізраїлю за атаку на своє консульство, а також застеріг США від втручання у його бойове протистояння з Ізраїлем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: