Байден може особисто приїхати на Глобальний саміт миру до Швейцарії – ЗМІ

Читать на русском
Президент США Джо Байден може взяти участь у конференції з питань миру в Україні, яка має відбутися у Швейцарії у найближчі місяці.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден може взяти участь у конференції з питань миру в Україні, яка має відбутися у Швейцарії у найближчі місяці.

Про це повідомляє портал NZZ.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що представники США ще не були офіційно запрошені на саміт, але очікується, що Україна та Швейцарія надішлють запрошення найближчим часом.

Байден зі свого боку ще не підтверджував участі у складі американської делегації. Однак шанси на його приїзд до Швейцарії зросли з огляду на те, що він має намір взяти участь у саміті G7 в Італії безпосередньо перед запланованою конференцією щодо України.

За даними журналістів, остаточне рішення буде ухвалено ближче до самої конференції.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що саміт відбудеться в середині червня у швейцарському місті Люцерн. На нього мають намір запросити від 80 до 100 країн, переважно представників так званого Глобального Півдня.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба відповів, чому росію не запросили на перший Глобальний саміт миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: