Україна та Швейцарія розпочнуть підготовку до проведення Глобального саміту миру

Читать на русском
Україна та Швейцарія розпочнуть підготовку до проведення Глобального саміту миру на рівні лідерів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.
Фото: Getty Images

Україна та Швейцарія розпочнуть підготовку до проведення Глобального саміту миру на рівні лідерів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції зі своєю швейцарською колегою Віоле Амгерд.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, саміт має «наповнити необхідною енергією все, що вже вдалося досягти, і має визначити, що завершення війни має бути виключно справедливим».

«Я вдячний пані президенту та команді за домовленість, що наші команди вже із завтрашнього дня розпочинають підготовку до проведення у Швейцарії на рівні лідерів Глобального саміту миру», – сказав Зеленський.

Амгерд, у свою чергу, зазначила, що Швейцарія вже призначила людину, яка займатиметься питанням організації конференції.

«Пан Зеленський запитав мене, чи була б готова Швейцарія організувати зустріч на найвищому рівні. Я це підтвердила. Ми домовилися, що ми поглиблено займатимемося цим питанням», – заявила вона.

Нагадаємо, два місяці тому у Зеленського заявляли, що Україна може провести Глобальний саміт миру у лютому 2024 року.

На вихідних у Давосі відбулася четверта зустріч радників нацбезпеки щодо української Формули миру. У заході взяли участь представники 81 країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: