Робота над організацією Глобального саміту миру вже почалася – Зеленський

Читать на русском
Україна вже розпочала підготовку до проведення глобального саміту, присвяченого питанням імплементації Формули миру. Про це повідомив президент Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Україна вже розпочала підготовку до проведення глобального саміту, присвяченого питанням імплементації Формули миру.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у ході свого виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, нещодавно Україна зробила ключовий політичний внесок у можливість припинення війни – провела у Швейцарії четверту зустріч радників нацбезпеки щодо Формули миру.

«Це була найбільш представницька зустріч радників із питань національної безпеки щодо імплементації Формули миру. Було представлено понад 80 країн та міжнародних інституцій. Учора я мав дуже продуктивні переговори із президенткою Швейцарії, на яких обговорювалася можливість проведення саміту на рівні лідерів у Швейцарії – першого Глобального саміту миру. Сьогодні наші команди вже розпочали роботу над організацією такого саміту», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Швейцарія зі свого боку вже призначила людину, яка займатиметься питанням організації конференції.

Раніше Зеленський заявляв, що Україна може провести Глобальний саміт миру в лютому 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: