Кулеба відповів, чому росію не запросили на перший Глобальний саміт миру

Читать на русском
Росія не отримала запрошення на Глобальний саміт миру у Швейцарії, оскільки вона регулярно перешкоджає будь-яким переговорам.
Фото: AP

Росія не отримала запрошення на Глобальний саміт миру у Швейцарії, оскільки вона регулярно перешкоджає будь-яким мирним переговорам та ініціативам.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу для іноземних журналістів, його цитує Укрінформ.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

«Між 2014 і 2022 роками ми провели майже 200 раундів переговорів із росією в різних форматах, і росія завжди діяла однаково, перешкоджаючи переговорам та не даючи учасникам досягти справжніх вичерпних домовленостей з усього спектра питань», – сказав глава МЗС.

Він сказав, що Україна вже «засвоїла уроки минулого», тому не дозволить росії знову зруйнувати мирні зусилля інших країн.

«Ми не збираємося повторювати ту саму помилку, і перший Глобальний саміт миру, провести який Україні погодилась допомогти Швейцарія, не передбачає участі росії», - заявив Кулеба.

Міністр додав, що розуміє, що укласти мир без однієї з воюючих сторін неможливо, проте на форумі у Швейцарії росії не буде.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що робота над організацією Глобального саміту миру вже розпочалася. Зустріч має відбутися у Швейцарії.

Швейцарська сторона вже призначила людину, яка займатиметься питанням організації конференції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: