Ердоган запропонував провести мирний саміт за участю росії, Зеленський відповів

Читать на русском
Туреччина готова організувати саміт, присвячений питанням завершення війни в Україні. У ньому могла б взяти участь і росія, заявив Ердоган.
Фото: Азертадж

Туреччина готова організувати мирний саміт, присвячений питанням завершення війни в Україні. У ньому могла б взяти участь і росія.

Про це заявив турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган у ході спільного брифінгу з Володимиром Зеленським у Стамбулі.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

Він зазначив, що Туреччина із самого початку намагалася робити свій внесок у завершення війни росії проти України.

«До цього не було зроблено дипломатичних кроків щодо використання столу переговорів, який було надано у Стамбулі у березні 2022 року для встановлення миру. З самого початку ми робили та робимо внесок у завершення війни на основі переговорів. Ми готові прийняти мирний саміт, до якого буде залучена росія», – сказав Ердоган.

Зеленський, у свою чергу, заявив, що такий формат не підходить Україні, і запросив Туреччину взяти участь у Глобальному саміті світу у Швейцарії.

«Ми не бачимо, як можна запрошувати людей, які все блокують та руйнують. Ми хочемо здобути результат, а результат – це справедливий мир для України. Тому спочатку цивілізовані країни розроблять план, а вже потім залучатимуть представників росії, які захочуть справедливого миру», – заявив президент.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський виключив можливість досягнення компромісів із російським диктатором путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.

Він також заявив, що Україна навіть не розглядає варіант свого програшу у війні. Якщо допомога партнерів не ослабне і буде достатньо зброї, путіну доведеться визнати поразку і свою помилку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: