Китай розглядає участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії – посол

Читать на русском
Посол Китаю розповів, що Пекін розглядає можливість взяти участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії.
Фото: посольство Китаю у Швейцарії

Китай розглядає можливість участі у Глобальному саміті миру у Швейцарії, ініційованому Україною.

Про це в інтерв'ю газеті Neue Zuercher Zeitung сказав посол Китаю у Швейцарії Ван Шитін.

«Китай виступає за просування мирних переговорів і завжди був прихильний до цього. І ми також представили стратегію політичного припинення конфлікту: необхідно поважати територіальний суверенітет усіх країн та дотримуватись Статуту ООН. Крім того, усі сторони мають працювати над припиненням війни. Ми повинні не допустити, щоб криза погіршилася або навіть вийшла з-під контролю. Ми уважно стежимо за українською конференцією, яку прийме Швейцарія, та розглядаємо можливість участі», – сказав посол.

Ван Шитін також відкинув звинувачення в тому, що Китай не чинить більшого тиску на росію і допомагає агресору: він назвав цю критику «невиправданою та дуже несправедливою».

Він нагадав, що Сі Цзіньпін кілька разів розмовляв із володимиром путіним та Володимиром Зеленським, президентом США Джо Байденом та європейськими лідерами щодо війни в Україні.

Нагадаємо, Україна вже запросила лідера Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у Глобальному саміті миру, який має відбутися у Швейцарії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запропонував Володимиру Зеленському організувати мирний саміт, присвячений питанням завершення війни в Україні, за участю росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: