Комітет Ради виключив з урядового законопроєкту положення про демобілізацію – ЗМІ

Читать на русском

З урядового законопроєкту про мобілізацію виключили положення про демобілізацію та ротацію військових, повідомляють ЗМІ.
Фото: Shutterstock

З урядового законопроєкту про мобілізацію виключили положення про демобілізацію та ротацію військових.

Про це повідомляє Українська правда.

За інформацією журналістів, ініціатором такої пропозиції став головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

У листі до міністра оборони Рустема Умєрова він наголосив на необхідності невідкладного ухвалення законопроєкту про мобілізацію, але заявив, що «окремі положення законопроєкту, враховуючи значну кількість депутатських правок, вимагають більш детального аналізу та додаткового вивчення».

«Пропонується питання підстав звільнення з військової служби, а також запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців унормувати окремо шляхом розгляду в іншому законопроєкті», – зазначено у листі.

Міністерство погодилося із пропозицією Сирського і через Кабмін звернулося до Ради з пропозицією виключити вищезазначені пропозиції. Після цього оборонний комітет проголосував за виключення норм про демобілізацію та ротацію.

Очікується, що питання демобілізації буде ініційоване в окремому документі, який подадуть вже після прийняття Радою законопроєкту про мобілізацію.

Разом з тим, нардеп від Слуги народу Олександр Федієнко повідомив, що голова оборонного комітету вже понад три години зачитує висновок щодо законопроєкту, а остаточного голосування щодо документа ще не було.

Видання LIGA.net також звернулося за коментарями до Управління зв'язків із громадськістю ЗСУ, проте там поки що немає інформації про те, що головком Сирський просив про розгляд демобілізації окремо від мобілізаційного законопроєкту.

Нагадаємо, 10 квітня у залі Верховної Ради планують розпочати розгляд комплексного законопроєкту про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський очікує, що парламент проголосує за поправки до мобілізаційного законодавства у найближчі тижні.

Також повідомлялося, що Зеленський підписав законопроекти, які передбачають зниження призовного віку та створення електронного кабінету військовозобов'язаного.

Раніше у комітеті Ради відповіли, якими можуть бути штрафи за порушення військового обліку та мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: