У Комітеті Ради відповіли, якими можуть бути штрафи за порушення військового обліку і мобілізації

Читать на русском
Комітет Ради запропонував встановити нові розміри штрафів за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону та мобілізацію.
Фото: nipo.gov.ua

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності запропонував встановити нові розміри штрафів за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону та мобілізацію.

Про це повідомив голова комітету Сергій Іонушас у коментарі Українській правді.

«Відсидітися не вдасться»: командувач Сухопутних військ закликав мобілізуватися до ЗСУСилам оборони не вистачає людей, тому українці мають проявити мужність та приєднатися до армії. Таку думку висловив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк.

Він розповів, що сьогодні нардепи рекомендували парламенту ухвалити законопроєкт №10379 за основу і в цілому з комітетськими правками.

Згідно з пропозиціями комітету, за порушення правил військового обліку у мирний час передбачається штраф від 3400 до 5100 гривень, повторно або у особливий період – від 17000 до 22500 гривень.

А за порушення законодавства про оборону та мобілізацію у мирний час комітет пропонує встановити штрафи у розмірі від 5100 до 8500 гривень для громадян, 17000-34000 гривень – для посадових та юридичних осіб. Порушення законодавства, вчинене під час воєнного стану, передбачає штраф від 17 000 до 22 500 гривень для громадян та від 34 000 до 59 500 гривень – для посадових та юридичних осіб.

Іонушас також повідомив, що нардепи запропонували Раді усунути з документа норми про тюремні терміни за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Нагадаємо, 10 квітня у залі Верховної Ради планують розпочати розгляд комплексного законопроекту про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський очікує, що парламент проголосує за поправки до мобілізаційного законодавства у найближчі тижні.

Також повідомлялося, що Зеленський підписав законопроєкти, які передбачають зниження призовного віку та створення електронного кабінету військовозобов'язаного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: