Президент узаконив створення електронного кабінету військовозобов'язаного

Читать на русском
Зеленський підписав законопроєкт №10062, який передбачає повноцінний запуск системи електронного військового обліку в Україні.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №10062, який передбачає повноцінний запуск системи електронного військового обліку в Україні.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Документ узаконює створення електронного кабінету військовозобов'язаного, який дозволить чоловікам актуалізувати власні дані без відвідування ТЦК.

Крім того, закон передбачає удосконалення реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів у частині налагодження взаємодії між різними реєстрами.

Тепер Міноборони зможе отримувати персональну інформацію про чоловіків віком від 17 до 60 років із рестрів Мін'юсту, МВС, ЦВК, а також Держприкордонслужби.

Нагадаємо, нещодавно у Міноборони повідомили, що єдиний реєстр військовозобов'язаних та призовників «Оберіг» підключений до двох найбільших державних баз даних. Держприкордонслужба також використовує «Оберіг» – для боротьби із незаконним виїздом військовозобов'язаних за кордон.

Сьогодні стало відомо, що Зеленський підписав законопроєкт, який передбачає зниження мобілізаційного віку до 25 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: