Законопроєкт про мобілізацію можуть винести до залу ВР на найближче засідання – Стефанчук

Читать на русском
Голова парламенту повідомив, що законопроект про мобілізацію вже пройшов обговорення в Комітеті Верховної Ради.
facebook.com/stefanchuk.official

Глава Верховної Ради Руслан Стефанчук впевнений, що законопроєкт про мобілізацію може бути поданий до зали ВР для голосування вже на найближчому засіданні парламенту.

Про це він заявив в ефірі телемарафону 3 квітня.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

«Я хочу повідомити, що, наскільки я знаю, цей законопроєкт вже пройшов обговорення в Комітеті Верховної Ради, зараз готується таблиця порівняння для другого читання. Я дуже сподіваюся, що на наступному засіданні Верховної Ради цей законопроєкт буде поданий до залу», – сказав Стефанчук.

Спікер ВР нагадав, що президент України підписав закон про зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років. Крім того, Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо створення електронного кабінету військовозобов'язаного, а також законопроєкт, який встановлює певні гарантії для військових.

«І зараз ми працюємо, фактично, над четвертим законопроєктом. Це зміни до закону про мобілізацію, де чітко будуть встановлені критерії справедливості щодо виконання громадянами України свого обов'язку захищати Вітчизну», – сказав Стефанчук.

Нагадаємо, понад 4200 поправок були подані до законопроєкту про мобілізацію до другого читання. Комітет Ради розповів, які питання хотіли доопрацювати.

Законопроєкт про мобілізацію був прийнятий у першому читанні 7 лютого цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: