Теракт у Crocus City Hall: затримані в ефірі росТБ заявили, що «їхали до Києва за мільйоном рублів»

Читать на русском
У росії показали кадри допиту затриманих за теракт у Crocus City Hall. Вони стверджують, що після теракту нібито їхали за винагородою до Києва у розмірі один мільйон рублів.
Фото: росЗМІ

Російська ФСБ передала пропагандистським телеканалам кадри «допиту» звинувачених у теракті у підмосковному Crocus City Hall. На відео один із затриманих заявив, що координатор атаки обіцяв їм «після відходу в Україну по одному мільйону рублів».

Відео опублікували «Перший канал» та «росія 1».

Протирічить путіну: Лукашенко заявив, що нападники на «Crocus City Hall» хотіли втекти через БілорусьЗа версією Лукашенка, терористи після втечі з Підмосков'я нібито намагалися прорватися до Білорусі, але зайти не змогли і розвернулися у бік українсько-російського кордону.

На відео затримані розповіли, що вказівки щодо теракту отримали від людини під ім'ям Сайфулло.

«Сайфулло нам повідомив, щоб ми їхали до України, Києва. І там дадуть мільйон рублів», – сказав затриманий Саїдакрамі Рачабалізод.

«Поїхали до Києва, де мали чекати гроші — по одному мільйону рублів… Кожен розумів, що перейти кордон буде важко. Сайфулло сказав, що там на вас чекатимуть на кордоні України хлопці, які допоможуть перейти кордон і доїхати до Києва», – заявив Мухаммадсобір Файзов.

«Він нам сказав: «Їдьте у бік Києва і, коли дістанетеся до кордону, недалеко від кордону кидайте свою машину і наберіть мене. Я вам далі допоможу», – каже на відео Шамсідін Фарідуні

Росіяни стверджують, що для терористів на кордоні готувалися два «коридори» для переходу – нібито ЗСУ вели розмінування біля прикордонних селищ Чуйківка та Сопич у Сумській області.

Нагадаємо, після теракту в підмосковному Crocus City Hall володимир путін звинуватив Україну в готовності прийняти терористів на своїй території.

У ФСБ заявили, що українські спецслужби «сприяли» радикальним ісламістам у підготовці теракту. А у Слідчому комітеті сказали, що виконавці теракту нібито отримували гроші з України.

При цьому у версію про причетність України не вірять навіть у оточенні путіна.

Раніше з'ясувалося, що США не просто попереджали росію про можливий теракт на її території, а й передали інформацію, що ціллю може бути саме Crocus City Hall. Про підготовку теракту попереджав також Іран.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: