В оточенні путіна не вірять у причетність України до теракту у Підмосков'ї – Bloomberg

Читать на русском
Оточення президента росії володимира путіна не вірить у те, що Україна причетна до теракту в підмосковному Crocus City Hall.
Фото: росЗМІ

Оточення президента росії володимира путіна не вірить у те, що Україна причетна до теракту в підмосковному «Crocus City Hall».

Про це повідомляє Bloomberg.

Зеленський про теракт у рф: нікчема путін добу мовчав і думав, як притягнути УкраїнуЗеленський відреагував на теракт у росії, наголосивши, що путін замість того, щоб займатись своїми громадянами, добу намагався придумати, як притягнути відповідальність за скоєне до України.

За словами чотирьох осіб, які мають тісні зв'язки з Кремлем, наразі російська влада не має жодних доказів того, що Україна може бути хоч якось пов'язана зі стріляниною.

Нещодавно у Москві пройшли обговорення цього питання. У ході зустрічей чиновники дійшли висновку, що жодного зв'язку терористів із Києвом немає. При цьому путін, який також був присутній на зустрічах, все ще сповнений рішучості використати трагедію, щоб спробувати згуртувати росіян проти України.

Диктатор, серед іншого, поставив питання, чому радикальні ісламісти нападають на росію, якщо «вона підтримує справедливе вирішення близькосхідного конфлікту», і запитав, як вони можуть виправдати скоєння злочинів у святий релігійний місяць Рамадан.

«Але служби безпеки знають, що це була Ісламська держава, і після недавніх висловлювань путіна вони не мають іншого вибору, окрім як слідувати наказам і доводити, що в цьому була причетність України чи Заходу», – сказав Андрій Солдатов, експерт з питань російської розвідки.

Зазначається також, що кремлівські чиновники були шоковані нездатністю служб безпеки запобігти нападу. Спуцслужби не змогли оперативно відреагувати на попередження США, що призвело до низки відставок у силовому блоці.

Нагадаємо, 22 березня до партеру концертного залу «Crocus City Hall» у Помосков'ї перед концертом увірвалися «люди в камуфляжі» та влаштували стрілянину з автоматичної зброї. Почалася масштабна пожежа. За останніми даними, під час теракту загинули 137 людей.

Президент рф путін звинуватив Україну в нібито готовності прийняти терористів, які влаштували стрілянину в підмосковному Crocus City Hall. При цьому самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ті, хто вчинив теракт у концертній залі «Crocus City Hall», спочатку їхали у бік білоруського кордону.

МЗС України категорично відкинуло звинувачення російських офіційних осіб у нібито причетності України до стрілянини в концертній залі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: