США передавали росії інформацію про підготовку теракту саме у Crocus City Hall – WP

Читать на русском
США попереджали росію, що саме концертний зал Crocus City Hall може стати мішенню терористів, розповіли ЗМІ американські чиновники.
mskagency.ru

США за понад два тижні до нападу на Crocus City Hall передавали російським чиновникам інформацію про те, що саме концертний зал може стати потенційною мішенню терористів.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на американських чиновників.

Найкривавіші теракти, скоєні угрупованням ІДІЛТеракт у російському Crocus City Hall став одним із найкривавіших нападів, скоєних ІДІЛ. Більше – на інфографіці.

Як зазначає видання, високий ступінь конкретики, виражений у попередженні, підкреслює впевненість США в тому, що «Ісламська держава» готувала напад, і це прямо суперечить заявам росії про те, що попередження були «надто загальними», щоб запобігти нападу.

Ідентифікація Crocus City Hall як потенційної цілі порушує нові питання про те, чому російська влада не вжила більш рішучих заходів для забезпечення безпеки громадян.

США регулярно діляться інформацією про можливі терористичні атаки із зарубіжними країнами, відповідно до політики, відомої як «обов'язок попереджати». Але надання інформації про конкретну ціль противнику є незвичайним, оскільки може поставити під загрозу таємну діяльність джерел. Однак інформація про підготовку теракту в концертному залі вказувала на потенційну небезпеку для американців у рф.

За словами джерел видання, США поділилися інформацією з росією за день до публічного попередження.

Як пише видання, були ознаки, що принаймні на початковому етапі російська влада серйозно сприйняла попередження. США передавали інформацію про підготовку теракту в синагозі, і наступного дня ФСБ заявила, що запобігла нападу ІДІЛ на синагогу в Москві.

Незрозуміло, чому безпека у Crocus City Hall не була посилена після початкового попередження. Американські чиновники припускають, що оскільки атака не відбулася незабаром після публічного попередження, російська влада вирішила, що інформація Штатів невірна і послабила пильність.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Іран також попереджав росію про можливу велику терористичну операцію на її території.

В українській розвідці заявили, що росія ще щонайменше з 15 лютого знала про підготовку теракту на її території. Проте володимир путін, ФСБ та російський Слідком звинувачують Україну у причетності до нападу на концертну залу.

Видання The New York Times назвало кілька причин, через які російські спецслужби не змогли запобігти теракту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: