Більшість росіян повірили у причетність України до теракту у Crocus City Hall – дослідження

Читать на русском
Опитування показало, що більше половини росіян повірили у версію путіна про причетність України до теракту у Crocus City Hall.
Фото: news.ru

Понад 50% росіян повірили у причетність української влади до теракту у концертній залі Crocus City Hall. І лише 27% вказали на те, що за розстрілом людей стоїть угруповання «Ісламська держава».

Результати опитування OpenMinds публікує видання Financial Times.

Як швидко путін публічно реагує на надзвичайні події в росії та на фронтіПутін відреагував на теракт у підмосковному Crocus City Hall через 19 годин. На інфографіці – як швидко він публічно реагує на надзвичайні події.

Опитування було проведено невдовзі після нападу серед 652 росіян. Соціологи з'ясували, що більше 50% росіян звинувачують українську владу в теракті, і лише 27% вважають, що за цим стоїть ІДІЛ.

Ще 6% опитаних звинуватили «колективний Захід», а саме США, Велику Британію та НАТО. Невелика частка опитаних вважають, що за терактом стоять ветерани чи російська влада.

За даними OpenMinds, понад 75% респондентів вважають володимир путіна «найнадійнішим або повністю надійним» джерелом інформації про атаку.

Нагадаємо, володимир путін заявив, що виконавці теракту в залі Crocus City Hall нібито планували втекти в Україну.

У ФСБ заявили, що теракт готували радикальні ісламісти, але цьому «сприяли» українські спецслужби. У Слідчому комітеті сказали, що виконавці теракту нібито отримували гроші з України.

Вчора російське Міністерство закордонних справ офіційно звинуватило Україну в причетності до теракту та вимагало видати керівника Служби безпеки України Василя Малюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: