Путін звернувся до росіян після теракту в підмосковному Crocus City Hall

Читать на русском
Президент рф володимир путін звинуватив Україну в нібито готовності прийняти терористів, які вчинили стрілянину у підмосковному Crocus City Hall.
Фото bbc.com

Президент рф володимир путін звинуватив Україну в нібито готовності прийняти терористів, які вчинили стрілянину у підмосковному Crocus City Hall. Він також оголосив день національної жалоби.

Про це йдеться у його відеозверненні.

Російський диктатор оголосив неділю, 24 березня, днем національної жалоби. При цьому він заявив, що виконавці теракту нібито планували втекти до України. За його словами, для них «створили вікно для переходу кордону».

«Вони намагалися сховатися і рухалися в бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлене вікно для переходу державного кордону», – заявив путін.

При цьому диктатор стверджує, що російські силовики намагаються з'ясувати, хто забезпечив стрільців транспортом, намічав шляхи відходу, готував схрони зі зброєю та боєприпасами. Наразі чотирьох виконавців теракту затримали. Усього заарештували 11 людей.

Путін наголосив, що усіх причетних буде покарано.

«Ми зіткнулися з підготовленим масовим вбивством мирних людей. Це показова кара. Усі виконавці, організатори та замовники понесуть покарання, ми встановимо та покараємо кожного», – зазначив диктатор.

Він також додав, що росія буде об'єднувати зусилля з іншими країнами в боротьбі з міжнародним тероризмом.

Раніше повідомляли, що кількість загиблих унаслідок теракту в підмосковному концертному залі «Crocus City Hall» зросла до 150 людей.

Як ми раніше писали, українська розвідка заперечує звинувачення російської ФСБ, що підозрювані у вчиненні теракту в «Crocus City Hall» у Підмосковʼї нібито хотіли втекти в Україну і «мали там контакти».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: