Теракт у Crocus City Hall: у рф заявили, що терористам нібито надходили гроші з України

Читать на русском
СК рф озвучив нову версію нібито причетності України до теракту в Крокусі. За їхніми словами, Україна переказала гроші затриманим терористам.
Фото: SOTA

У Слідчому Комітет рф сьогодні знову спробували притягнути до причетності у скоєнні теракту в Crocus City Hall українську сторону. Російські слідчі нібито з'ясували, що виконавці теракту отримували гроші з України.

Таку заяву зробили в СК рф, цитують його пропагандистські РИА Новости 28 березня.

Як швидко путін публічно реагує на надзвичайні події в росії та на фронтіПутін відреагував на теракт у підмосковному Crocus City Hall через 19 годин. На інфографіці – як швидко він публічно реагує на надзвичайні події.

«Отримано докази зв'язку терористів з «Крокуса» з українськими націоналістами...У розпорядженні слідства є дані про надходження виконавцям теракту у «Крокусі» значних сум грошей та криптовалюти з України», – заявили у СК рф.

Також росіяни сьогодні повідомили, що встановлено та затримано ще одного підозрюваного, який брав участь у схемі фінансування терористів, які напали на «Crocus City Hall».

Нагадаємо, «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт у Підмосков'ї, їхню причетність підтверджують також США.

Однак володимир путін і ФСБ все одно звинувачують у причетності Україну: за словами російського диктатора, Україна нібито була готова прийняти терористів на своїй території.

У США заявили, що Кремль навмисне звинувачує Україну, щоб виправдати свою агресію. В українській розвідці повідомили, що росія ще щонайменше з 15 лютого знала про підготовку теракту на її території.

ЗМІ назвали причини, чому спецслужби рф не змогли запобігти атаці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: