Протирічить путіну: Лукашенко заявив, що нападники на «Crocus City Hall» хотіли втекти через Білорусь

Читать на русском
За версією Лукашенка, терористи після втечі з Підмосков'я нібито намагалися прорватися до Білорусі, але зайти не змогли і розвернулися у бік українсько-російського кордону.
фото REUTERS

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що терористи, які вчинили теракт у концертній залі «Crocus City Hall», спочатку їхали у бік білоруського кордону.

Про це пише білоруське видання БелТА.

Зеленський про теракт у рф: нікчема путін добу мовчав і думав, як притягнути УкраїнуЗеленський відреагував на теракт у росії, наголосивши, що путін замість того, щоб займатись своїми громадянами, добу намагався придумати, як притягнути відповідальність за скоєне до України.

За словами Лукашенка, терористи після теракту в «Crocus City Hall» планували бігти до Білорусі, але потім змінили свій маршрут. Однак це суперечить заявам російської ФСБ. При цьому російський диктатор володимир путін раніше публічно оголосив, що для бойовиків нібито підготували «вікно в Україну».

«Ми щодо бойової ситуації привели в дію свої підрозділи. Тому вони до Білорусі ніяк не могли зайти. Вони це бачили. Тому розвернулися та пішли на ділянку українсько-російського кордону», – заявив Лукашенко.

За його словами, спецслужби рф та Білорусі нібито добре взаємодіяли між собою.

«Я чому це сказав? Тому що почали путіну дорікати... Та ми добу не спали разом із путіним! Що вони знають про це? Постійна була взаємодія», – додав Лукашенко.

Нагадаємо, 22 березня до партера концертної зали «Crocus City Hall» перед концертом увірвалися «люди в камуфляжі» та влаштували стрілянину з автоматичної зброї. Під час атаки спалахнула масштабна пожежа.

За останніми даними, під час теракту загинули 137 людей. Більшість нападників вдалося затримати. Тепер у рф їх судять.

Президент росії володимир путін звинуватив Україну в нібито готовності прийняти терористів, які влаштували стрілянину в підмосковному «Crocus City Hall».

Вже двічі ФСБ рф спробувала звинуватити Україну в причетності до теракту.

Українська розвідка заперечує звинувачення російської ФСБ у тому, що підозрювані у скоєнні теракту в «Crocus City Hall» у Підмосков'ї нібито хотіли втекти в Україну та «мали там контакти».

МЗС України також категорично відкинуло звинувачення російських офіційних осіб у нібито причетності України до стрілянини в російському ТЦ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: