Азербайджан заявив про обстріл з території Вірменії

Читать на русском
Азербайджан заявив про обстріл своєї території збройними силами Вірменії. У міноборони Вірменії спростували цю інформацію.
Фото: president.am

Міністерство оборони Азербайджану звинуватило вірменську сторону у обстрілі зі стрілецької зброї позицій своїх військ у районі населеного пункту Шада.

Про це повідомляється на сайті Міноборони Азербайджану.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

Зазначається, що в неділю, 7 квітня, приблизно о 17:15 підрозділи збройних сил Вірменії з позицій, розташованих у напрямку населеного пункту Султанбек району Пашали, обстріляли зі стрілецької зброї позиції Азербайджанської армії в напрямку населеного пункту Шада Шахбузського району Нахічеванської Автономної Республіки.

«Було вжито адекватних заходів у відповідь», – йдеться у повідомленні Міноборони Азербайджану.

У свою чергу Міноборони Вірменії категорично заперечує цю інформацію.

«Міністерство оборони Азербайджану продовжує розповсюджувати дезінформацію», – говориться у заяві вірменської сторони.

Також додамо, що оборонні відомства Вірменії та Азербайджану звинуватили одне одного в загостренні ситуації на загальному кордоні в ніч проти 6 квітня.

«У ніч із 5 на 6 квітня підрозділи ЗС Азербайджану відкрили вогонь по позиціях ВР РА зі змінною інтенсивністю з вогнепальної зброї різного калібру на низці напрямків прикордонної зони», – заявило вірменське оборонне відомство вранці 6 квітня.

Тим часом у Баку стверджують, що за минулу добу підрозділи азербайджанської армії, розташовані в різних напрямках, «обстріляли з боку Вірменії близько 30 разів».

Нагадаємо, наприкінці лютого з'явилася інформація, що президент України Володимир Зеленський може відвідати Вірменію та Азербайджан, однак пізніше візити президента не підтвердилися.

Нещодавно прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян висловив побоювання, що Азербайджан готується до війни проти його країни.

Нагадаємо, напруженість між двома країнами лишається високою після того, як у вересні минулого року Баку повернув регіон Нагірний Карабах.

Тоді з регіону втекли понад сто тисяч етнічних вірмен.

З 1 січня 2024 року невизнана Нагірно-Карабаська Республіка офіційно припинила своє існування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: