У ВМС розповіли, як росіяни намагаються захистити кораблі військового флоту

Читать на русском
Військовий флот рф намагається захистити свої кораблі від атак українських морських дронів та застосовує вже відому тактику.
t.me/atesh_ua

Окупанти намагаються захистити військовий флот рф від атак українських морських дронів. Для цього свої кораблі вони ховають у бухті та прикриваються затопленими баржами.

Про це заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі марафону 4 квітня.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«Ця практика не нова, те ж саме вони робили навколо так званого Кримського мосту. На баржі вішають бонові огорожі. Все це використовується як такі елементи захисних споруд», – сказав Плетенчук.

Він нагадав, що така тактика вже була задіяна. Аналогічну практику росіян щодо затоплення об'єктів можна було побачити 10 років тому під час захоплення Криму, коли вони топили власні кораблі, щоб заблокувати наші судна в бухті.

«Як ми бачимо, зараз вони фактично закрилися в пункті базування Новоросійська, закрили вхід до гавані, поставили загородження і просто сидять», – сказав речник.

Зазначимо, у південній бухті Севастополя в окупованому Криму партизани АТЕШ зафіксували російське судно спеціального призначення «Грачонок».

Цей катер призначений для боротьби з диверсійно-терористичними силами та засобами в акваторіях пунктів базування.

Нагадаємо, у ВМС повідомляли, що третину російських кораблів у Чорному морі знищено або виведено з ладу. Також повідомлялося, скільки великих десантних кораблів залишилось у росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: