У бухті Севастополя було уражено ще один російський великий десантний корабель – ВМС

Читать на русском
Під час останньої атаки на Севастополь ЗСУ уразили ракетою Нептун великий десантний корабель Костянтин Ольшанський.
defence-ua.com

Сили оборони України вдарили ракетою «Нептун» по великому десантному кораблю «Костянтин Ольшанський», який перебував у бухті окупованого Севастополя. Ступінь пошкоджень ВДК уточнюється.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

Він нагадав, що корабель «Костянтин Ольшанський» був захоплений росіянами під час окупації Криму у 2014 році. З того часу він стояв у Севастопольській бухті і його розбирали на запчастини. Але після того, як великі десантні кораблі стали «закінчуватися», росіяни вирішили його відновити.

«Відповідно, цей корабель мав використовуватися проти України, на жаль. Тому було ухвалено рішення на ураження і цієї одиниці нашим «Нептуном». Ураження теж було завдано. Уточнюються пошкодження. Пошкодження, однозначно, він також отримав. У будь-якому випадку він зараз теж не в боєготовності», – повідомили Плетенчук.

Нагадаємо, 23 березня українські військові атакували об'єкти російських окупантів у Севастополі. Вдалося знищити два десантні кораблі («Ямал» і «Азов») і центр зв'язку військ рф. Також було пошкоджено розвідувальний корабель «Іван Хурс».

Корабель «Ямал», за інформацією української розвідки, зазнав критичних пошкоджень під час атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: