Третина російських кораблів у Чорному морі знищена або виведена з ладу – ВМС

Читать на русском
Україна знищила або вивела з ладу третину кораблів Чорноморського флоту росії, заявили у ВМС.
Euronews

Україна за два з лишком роки повномасштабної війни потопила або вивела з ладу третину всіх російських військових кораблів у Чорному морі. Це стало важким ударом по військовому потенціалу Москви.

Про це Associated Press сказав представник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

Але, за його словами, із приблизно дюжини російських військових кораблів-ракетоносців потоплено лише два. Плетенчук пообіцяв, що Україна продовжить завдавати ударів.

«Наша кінцева мета – повна відсутність військових кораблів так званої російської федерації в Азовському та Чорноморському регіонах», – заявив він.

Нагадаємо, 23 березня українські військові атакували об'єкти російських окупантів у Севастополі. Вдалося вразити два десантні кораблі («Ямал» і «Азов») і центр зв'язку військ рф. Також було пошкоджено розвідувальний корабель «Іван Хурс».

Корабель «Ямал», за інформацією української розвідки, зазнав критичних ушкоджень під час атаки.

Вчора стало відомо, що під час цієї атаки ЗСУ також вдарили ракетою «Нептун» по великому десантному кораблю «Костянтин Ольшанський». Тепер у росіян залишилося лише п'ять кораблів такого типу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: