У ВМС відповіли, скільки великих десантних кораблів залишилося у росіян

Читать на русском
За два роки силами ЗСУ було знищено чотири великі десантні кораблі Чорноморського флоту росії.
ВДК ЯмалМіноборони рф

ЗСУ вдалося знищити чотири великі десантні кораблі (ВДК) Чорноморського флоту росії. В окупантів залишилося лише п'ять суден такого типу.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук у коментарі РБК-Україна у вівторок, 26 березня.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

«Якщо брати великі десантні кораблі, то їх у строю залишається п'ять одиниць із 13, які були у них на початку повномасштабного вторгнення», – сказав він.

Плетенчук додав, що чотири з цієї кількості було знищено, ще чотири перебували в ремонті, серед яких «Азов» і «Ямал», які днями отримали пошкодження. Тепер можна ще додати сюди «Костянтина Ольшанського».

«Тобто було 14. П'ять залишаються в строю станом на даний момент. І п'ять фактично перебувають у ремонті разом із Костянтином Ольшанським», – пояснив спікер.

За його даними, загалом у Криму росіяни ремонтують 15 пошкоджених суден. Тому можна сказати, що третина корабельного складу Чорноморського флоту рф фактично виведена з ладу або знищена.

У той же час поки що залишаються в строю найнебезпечніші зразки озброєння - це носії крилатих ракет «Калібр», серед яких є підводні та надводні човни.

Плетенчук нагадав, що такого типу кораблів знищено Україною два: підводний човен «Ростов-на-Дону» та малий ракетний корабель «Аскольд».

Нагадаємо, вранці 26 березня стало відомо, що Сили оборони України уразили ракетою «Нептун» корабель «Костянтин Ольшанський». Це український ВДК, який 10 років тому 2014 року захопили росіяни під час анексії Криму. Судно було у ремонті.

У лютому було знищено російський ВДК «Цезар Куніков».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: