Смертельна ДТП на блокпосту: судді Тандиру знову продовжили арешт

Читать на русском
Суд вкотре продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, який є фігурантом справи про смертельну ДТП з бійцем Нагвардії.
фото Суспільне

Святошинський районний суд Києва продовжив ще на 60 діб запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого звинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту в Києві. Тоді загинув боєць Нацгвардії.

Про це повідомила Київська міська прокуратура 4 квітня.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

«За клопотанням Київської міської прокуратури Святошинський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, обвинуваченому у скоєнні смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння», – сказано в повідомленні.

Тандир за рішенням суду та за клопотанням прокурора перебуватиме під вартою без визначення застави ще як мінімум два місяці – до 2 червня.

Нагадаємо, у ніч на 26 травня 2023 року суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на блокпосту у Києві співробітника Національної гвардії Вадима Бондаренка. Від травм 23-річний військовий загинув на місці. У ГБР офіційно підтвердили, що суддя був п'яний, коли збив нацгвардійця.

Суддю підозрюють за ч. 3 статті 286-1 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Тандир був заарештований без права застави, а Вища рада правосуддя тимчасово усунула його від здійснення правосуддя. Пізніше ВРП продовжила усунення судді Тандира.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: