ДТП на блокпостах: скільки військових загинуло від лютого 2022 року

Читать на русском
Внаслідок ДТП на блокпостах гинуть як поліцейські, так і військовослужбовці. Але поки що зовсім прибрати блокпости не можна.
facebook.com/UA.KyivPolice

Внаслідок дорожніх пригод на блокпостах з початку повномасштабного вторгнення росії загинули 11 службовців, серед яких і військові, і поліцейські. Також понад три десятки постраждали.

Про це повідомив заступник директора Департаменту комунікації МВС Антон Страшко в ефірі Радіо Свобода 9 листопада.

На Закарпатті збили прикордонника на блокпосту: деталі ДТПУ Закарпатській області на одному з блокпостів автомобіль збив військовослужбовця прикордонної служби.

«Загалом на сьогоднішній день внаслідок ДТП, на жаль, 11 службовців – це і поліцейські, і військовослужбовці загинули. І 37 – отримали поранення. Такі дані є сьогодні з початку повномасштабної війни», – сказав він.

Як уточнив Страшко, якщо говорити загалом за випадки ДТП на блокпостах, то найчастіше це порушення правил дорожнього руху з боку водіїв.

«Ми говоримо про недотримання швидкісних обмежень, неврахування дорожньої ситуації, зокрема погодних умов», – сказав він.

У МВС додали, що кількість блокпостів із лютого 2022 року зменшили, проте вони залишаються потрібними. Їхнє основне завдання – виявити потенційних злочинців, небезпечних осіб, диверсійно-розвідувальні групи.

Нагадаємо, 22 жовтня під час в'їзду до Києва водій автомобіля Honda збив військового на блокпосту. Від травм 47-річний військовослужбовець загинув на місці. Водія заарештували.

У ніч проти 26 травня суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на блокпосту у Києві співробітника Нацигвардії Вадима Бондаренка. Від травм 23-річний військовий загинув на місці. Сам Тандир зараз у СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: