ВРП продовжила відсторонення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця

Читать на русском
Тандир буде відсторонений від правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.
фото Суспільне

Вища рада правосуддя продовжила тимчасове відсторонення від правосуддя судді Олексія Тандира, якого звинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту в Києві.

Про це повідомили у пресслужбі ВРП у вівторок, 29 серпня.

Справу Тандира, який збив на смерть нацгвардійця, передали до судуОбвинувальний акт відносно колишнього голови Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандири передали до суду.

«Вища рада правосуддя вирішила тимчасово відсторонити від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення», – йдеться у повідомленні.

Рішення прийнято за наслідками розгляду відповідного клопотання заступника Генпрокурора.

Нагадаємо, у ніч проти 26 травня суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на блокпосту у Києві співробітника Національної гвардії Вадима Бондаренка. Від отриманих травм 23-річний військовий загинув на місці. У ДБР офіційно підтвердили, що суддя був п'яний, коли збив нацгвардійця.

Суддю підозрюють за ч. 3 статті 286-1 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Наприкінці травня Тандира було заарештовано без права застави, а Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила його від здійснення правосуддя. Тандиру продовжили арешт до 9 вересня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: