ВРП тимчасово відсторонила суддю Тандира, який збив нацгвардійця на блокпосту

Читать на русском
Суддю Олексія Тандира, який збив на блокпосту у Києві нацгвардійця і зараз перебуває у СІЗО, тимчасово усунули від здійснення правосуддя.
telegraf.com.ua

Вища рада правосуддя тимчасово – до 25 липня – відсторонила від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який став учасником смертельної ДТП у столиці.

Рішення було ухвалено сьогодні, 2 червня, за результатами розгляду клопотання заступника генпрокурора.

У ВРП зазначили, що не знайшли у клопотанні форм незаконного впливу, тиску чи втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Суддя Тандир підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху, керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило смерть потерпілого. «Наявність цього кримінального провадження суперечить морально-етичним принципам, може поставити під сумнів незалежність та чесність судді під час здійснення правосуддя та, з огляду на міжнародні принципи, стандарти поведінки судді і норми національного законодавства, значною мірою зашкодити авторитету судової влади та довірі суспільства до неї», – заявили у ВРП.

Нагадаємо, 26 травня суддя Олексій Тандир на смерть збив на блокпосту у Києві нацгвардійця. Того ж дня правоохоронці повідомили йому про підозру.

Крім того, суд дозволив примусово відібрати у Тандира біологічні зразки, щоб встановити, чи був він тверезий за кермом.

28 травня Тандира було заарештовано без права застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: