Судді Тандиру, який збив на смерть нацгвардійця, продовжили арешт

Читать на русском
Суддя Олексій Тандир залишатиметься під вартою ще два місяці без права внесення застави. Сьогодні суд продовжив йому запобіжний захід.
фото Громадське

Святошинський районний суд Києва 20 грудня продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого звинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту зі співробітниками Нацгвардії.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

За рішенням суду, Тандир перебуватиме у СІЗО щонайменше до 17 лютого 2024 року без права внесення застави. Попередній запобіжний захід діяв до 25 грудня.

Також суд задовольнив клопотання прокурора в частині арешту майна обвинуваченого, а саме земельної ділянки, розташованої в Київській області, та грошових заощаджень. Згідно з останньою декларацією, у власності суддя має 293 тисяч гривень та 25 тисяч доларів.

Нагадаємо, у ніч проти 26 травня суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на блокпосту у Києві співробітника Національної гвардії Вадима Бондаренка. Від травм 23-річний військовий загинув на місці. У ДБР офіційно підтвердили, що суддя був п'яний, коли збив нацгвардійця.

Суддю підозрюють за ч. 3 статті 286-1 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Наприкінці травня Тандира було заарештовано без права застави, а Вища рада правосуддя тимчасово усунула його від здійснення правосуддя. Пізніше ВРП продовжила усунення судді Тандира.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: