За працівника СБУ Шила внесли заставу

Читать на русском
За підозрюваного співробітника СБУ Шило внесли 30 млн грн застави. На рахунок антикорупційного суду надійшли грошові кошти як альтернативу арешту.
Фото: ЦПК

За офіцера Служби безпеки України Артема Шила внесли 30 млн грн застави як альтернативу триманню під вартою у справі про організацію ним заволодіння 182 млн грн АТ «Укрзалізниця».

Про це журналісту «Слово і діло» повідомила керівниця відділу комунікацій Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

«За підозрюваного працівника СБУ внесли 30 млн грн застави, визначеної як альтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – сказала вона.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали колишнього радника Офісу президента Артема Шила. Пізніше йому та іншим фігурантам повідомили про підозру. За версією слідства, Шило, посадовці АТ «Укрзалізниця» та інші співучасники забезпечили визначення приватної компанії постачальником силових трансформаторів за завищеною вартістю. Трансформатори закупили в Узбекистані і поставили до Болгарії, де їх уже купила приватна компанія, яка контролюється громадянином Білорусі, який часто відвідує росію.

Надалі ці трансформатори закупила УЗ за завищеною вартістю, що завдало компанії 94,8 млн грн збитків. Цими коштами заволоділа організована група і розпорядилася на власний розсуд.

Також Шилу повідомили про підозру в організації заволодіння коштами УЗ при закупівлі кабелів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: