Заволодіння 117 млн грн УЗ: суд заарештував двох підозрюваних

Читать на русском
Антикорупційний суд узяв під варту двох фігурантів розслідування про корупцію в державній компанії.
Фото: delo.ua

Вищий антикорупційний суд узяв під варту двох підозрюваних у справі про заволодіння 117 млн грн АТ «Укрзалізниця» під час закупівлі кабельно-провідникової продукції.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, суд заарештував київського підприємця Володимира Котляра з альтернативою 100 млн грн застави, а також адвоката із 40 млн грн застави.

«15 березня 2024 року слідчі судді ВАКС, підтримавши позицію прокурора САП, застосували запобіжні заходи до двох співорганізаторів злочинних груп, які причетні до заволодіння 117 млн грн коштів «Укрзалізниці» при закупівлі кабельно-провідникової продукції», – уточнили в САП.

Там додали, що у разі внесення застави на зазначених підозрюваних буде покладено відповідні процесуальні обов'язки.

Нагадаємо, у 2021 році керівник організованої групи, підприємець, розробив схему, яка передбачала постачання продукції АТ «Укрзалізниця за завищеними цінами. З цією метою він вступив у змову з членами іншої організованої групи, до складу якої, зокрема, входила посадова особа УЗ. Діючи як своєрідний «бек-офіс» суспільства, члени другої організованої групи неформально контролювали його діяльність та могли за певний відсоток від суми закупівель забезпечити перемогу підконтрольних підприємцю компаній у тендерах УЗ.

У результаті протягом 2021-2023 років у тендерах УЗ на постачання кабельно-провідникової продукції незаконно перемогли підконтрольні підприємцю компанії. «Укрзалізниця» зазнала збитків на суму 117 млн грн, якими учасники злочину заволоділи та розпорядилися на власний розсуд.

Раніше повідомлялося, що НАБУ та САП викрили організовану групу в УЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: