Автівка посадовцю УЗ: обвинуваченим продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд знову підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу, застосованого до обвинувачених.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 22 травня строк дії обов'язків, покладених на підприємця Ігоря Бутанова. НАБУ і САП обвинувачують його у наданні автівки Toyota Camry в якості неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

Таке рішення 22 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Бутанов вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати до суду за кожним викликом; не відлучатися із міста Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з працівниками та службовими особами УЗ та філій, а також з іншими обвинуваченими; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають філія ЦЗВ і УЗ та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Бутанова – ред.), задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії покладених на (Бутанова – ред.) ухвалою Вищого антикорупційного суду від 24.01.2024 у цій справі обов'язків. Строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого, визначити до 22 травня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС продовжив до 22 травня строк дії обов'язків, покладених на пособника Бутанова Андрія Онищенка. У нього такий самий перелік.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. У грудні 2023 року цю справу скерували до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: