Міністр оборони Естонії озвучив свою позицію щодо відправки військових до України

Читать на русском
Солдати НАТО не воюватимуть в Україні. Однак це не означає, що їх не можна буде відправити сюди для прискорення процесу навчання військових.
Фото: ERR

Європейські солдати не воюватимуть в Україні. Однак це не означає, що їх не можна буде відправити в Україну для прискорення процесу навчання військових.

Таку думку висловив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв'ю австрійській газеті Die Presse.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

За його словами, зараз «реальність така, що кожна країна-член НАТО має військовий персонал в Україні». Йдеться про військових аташе і людей, які знаходяться тут на нерегулярній основі.

При цьому нещодавні заяви президента Франції Еммануеля Макрона про можливе відправлення військ стосувалися «переважно сфери навчання».

«Ми навчаємо українських солдатів у Британії, 1500 українців уже пройшли навчання тут, в Естонії, а також у великих масштабах – у Польщі. Питання наступне: чи могли б ми зробити те саме в Україні, щоб прискорити процес навчання, адже кожна подорож через кордон займає певний час. Але це не означає, що європейські солдати воюватимуть в окопах в Україні», – додав міністр.

Нагадаємо, Макрон нещодавно підтвердив, що не можна виключати варіант відправлення французьких військ до України. При цьому Париж, за його словами, «не наступатиме і не перехоплюватиме ініціативу у війні з росією».

ЗМІ також писали, що на зустрічі з парламентськими партіями президент Франції заявив, що відправка військ до України можлива у разі прориву росіян до Києва чи Одеси. Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, запевнив, що французькі військові «не вмиратимуть в Україні».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: