Глава МЗС Литви не вірить, що ЄС може досягти згоди щодо відправлення військ в Україну

Читать на русском
Глава МЗС Литви сумнівається, що Євросоюз зможе домовитися щодо відправки військ до України, оскільки і по менш чутливих темах немає згоди.
lrytas.lt

Міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс має сумніви, що країни Євросоюзу зможуть виробити єдину позицію щодо відправлення західних військ в Україну.

Його заяву перед зустріччю глав МЗС країн ЄС цитує «Європейська правда».

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

«Я не думаю, що є можливість погодити щось на кшталт цього», – сказав Ландсбергіс.

Міністр пояснив це тим, що й щодо менш «чутливих» тем в ЄС не завжди є згода: «Ми довели у минулому неспроможність домовитись стосовно менш чутливих питань… Тож я не вірю, що ми зможемо домовитись про щось на кшталт цього».

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа підтримує ідею відправлення військ в Україну для проведення тренувальних місій та закликає Захід припинити «проводити червоні лінії».

Ландсбергіс раніше говорив, що союзники повинні вести активну дискусію з цього питання, оскільки зараз найкращий час.

Першим про можливе відправлення військ в Україну заговорив президент Франції Еммануель Макрон. При цьому він наголосив, що Париж «не наступатиме і не перехоплюватиме ініціативу у війні з росією».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: